top of page

FAQ och Support

Välkommen till vår FAQ-sektion! Här finner du svar på de vanligaste frågorna angående våra tjänster. Om du inte hittar det du söker, tveka inte att kontakta vår support nedan

 • Vad händer om jag behöver ändra mitt flyttdatum?
  Om du behöver ändra ditt flyttdatum, kontakta oss så snart som möjligt. Vi kommer att göra vårt bästa för att anpassa oss till ditt nya schema.
 • Vad gör jag om jag måste avboka min flytt?
  Om du behöver avboka din flytt, kontakta oss så snart som möjligt. Vi kommer att hantera avbokningen och informera dig om eventuella avgifter.
 • Vad är inkluderat i flyttjänsten?
  Våra tjänster inkluderar vanligtvis packning, lastning, transport och urlastning. Vi erbjuder även tillval som montering och demontering av möbler.
 • Hur långt i förväg bör jag boka min flytt?
  Det är bäst att boka så snart du känner till din flyttdatum för att säkerställa tillgänglighet. I allmänhet rekommenderar vi att du bokar minst några veckor i förväg.
 • Var är Optimal Flytt verksamma?
  Vi på Optimal Flytt i Skåne tillämpar enhetliga priser över hela regionen. Vi anser att det är viktigt att erbjuda rättvisa och transparenta priser för våra kunder. Oavsett om du flyttar i norr, söder eller någon annanstans inom vårt verksamhetsområde, strävar vi efter att hålla våra priser konsekventa för en rättvis och pålitlig flyttupplevelse.
 • Vad händer om mina möbler skadas under flytten?
  Om dina möbler skadas under flytten, kontakta oss omedelbart. Vi kommer att utreda och försöka ersätta eller reparera eventuella skador enligt våra försäkringsvillkor.
 • Hur säkrar ni tunga möbler under transporten?
  Vi använder säkerhetsremmar och annan utrustning för att säkra tunga möbler under transporten och minimera risken för skador.
 • Finns det några särskilda instruktioner för packning av elektronik?
  Vi rekommenderar att du packar elektronik i sina originalförpackningar om möjligt. Annars använd antistatiska material och säker förpackning.
 • Hur får jag en offert för min flytt?
  Du kan få en offert genom att kontakta oss via telefon eller e-post. Vi kan också erbjuda en onlineoffert via vår webbplats.
 • Vad ingår i en flyttstädning?
  En flyttstädning inkluderar oftast noggrann rengöring av hela bostaden, inklusive alla rum, kök, badrum, golv, fönster, och andra ytor.
 • Kan jag packa mina egna saker eller erbjuder ni packningstjänster?
  Du kan välja att packa dina egna saker eller använda våra packningstjänster. Vi kan också tillhandahålla förpackningsmaterial om det behövs.
 • Måste jag tillhandahålla städmaterial och utrustning?
  Nej, våra professionella städare tar med sig alla nödvändiga städmaterial och utrustning. Du behöver inte oroa dig för något.
 • Påverkar val av prispaket priset om inga extra tjänster nämns?
  Om du har valt ett av våra prispaket påverkas priset inte om inga ytterligare tjänster som kan ta extra tid inte har kommunicerats i förväg. Vi strävar efter tydlighet och transparenta priser för en smidig och förutsägbar flyttupplevelse. Kontakta oss om du har några specifika frågor eller behov.
 • Hur fungerar hyran av flyttlådor hos er flyttfirma?
  För endast 300 kr får du tillgång till våra hållbara flyttlådor. Vi levererar dem till din plats och hämtar dem efter flytten. Vid eventuell skada på en låda under användningen debiteras en ersättningsavgift på 39 kr per låda. Enkelt och smidigt förpackningsalternativ för din flytt. Kontakta oss för att boka.
 • Finns det föremål ni inte kan transportera?
  Vissa farliga ämnen och föremål med specifika begränsningar kan vara undantagna. Kontakta oss för att få en lista över begränsningar och för att diskutera eventuella speciella föremål.
 • Kan man nyttja RUT-avdraget vid en flytt?
  Absolut, RUT-avdraget omfattar diverse hushållsnära tjänster, vilket inkluderar både bohagsflytt och flyttstädning. Det ger dig möjlighet att dra av upp till 50 % av arbetskostnaderna. Viktigt att notera är att RUT-avdraget endast är tillämpligt på hushållsnära tjänster och gäller därför inte för företagsflyttar.
 • Vilka åtgärder vidtas för att skydda golv och väggar under flytten?
  Vi vidtar försiktighetsåtgärder för att skydda ditt hem. Det kan inkludera användning av skyddande täcken, filtar eller andra medel för att minimera skador.
 • Gäller garantin för flyttstädningen?
  Ja, vi erbjuder oftast en nöjd-kund-garanti. Om du har några klagomål, kontakta oss inom en viss tidsram så kommer vi att göra korrigeringar vid behov.
 • Hur regleras våra flytttjänster enligt lagen "Bohag 2010"?
  Vi på Optimal Flytt följer bestämmelserna i lagen 'Bohag 2010', som reglerar olika aspekter av flytttjänster. Detta inkluderar följsamhet av bestämmelser kring prissättning, ansvar och andra relevanta områden för att säkerställa en rättvis och transparent flyttupplevelse för våra kunder.
bottom of page